Kirkbir Haber

Balıkçılar “Vira Bismillah” Diyerek Yeni Av Sezonuna Hazır

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Balıkçılar “Vira Bismillah” Diyerek Yeni Av Sezonuna Hazır
30 Ağustos 2024 - 12:38

Av sezonunun başlayacağı 1 Eylül’de “vira bismillah” diyerek denize açılacak balıkçılar, sezon öncesi hazırlıklarını tamamladı. Karamürsel’de bulunan Ereğli Balıkçı Barınağı’ndaki balıkçılar, teknelerinin bakımını yapıp ağlarını onararak yeni sezona hazır hale geldi. Özellikle palamuttan ümitli olan balıkçılar, bereketli bir sezon geçirmeyi bekliyor.

“Palamut Bu Sene Bol Olacak”

Balıkçılığın kendisine dedesinden miras kaldığını belirten gemi kaptanı İsmail Erdoğan, yaklaşık 20 yıldır bu mesleği icra ettiğini söyledi. Bu sezon palamudun bol olacağını ifade eden Erdoğan, “Bu sene Marmara’da sardalya ve hamsi gözüküyor. Körfez’de biraz istavrit var, Karadeniz’de ise palamut oldukça bol. Palamut bol olduğu zaman küçük balığın pek getirisi olmuyor” dedi.


“Türkiye Bu Sene Palamuda Doyacak”

Erdoğan, av sezonu için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını vurgulayarak, “Hazırlıklarımızı bitirdik, sadece küçük rötuşlar kaldı. Tahminen bu akşam tüm işlerimiz tamamlanacak, yarın da dinleniriz. Sonrasında ‘vira bismillah’ deyip denize açılacağız. Bu seneki en büyük umut palamutta. Karadeniz’deki balıkçı arkadaşlarımız, ‘Tarihin görmediği bir palamut bolluğu var’ diye bahsediyor. Ancak denize çıkmadan her şey netleşmez. Denize açılalım, o zaman neyin ne olduğu belli olur. Bu sene tüm hazırlıklarımızı palamut için yaptık. Türkiye bu sene palamuda doyacak. Ağlarımızı palamut için denize bırakacağız inşallah” şeklinde konuştu.

“Denizden Bereket Bekliyoruz”

Kaptan Cemil Yalınbaş ise yaz boyunca av sezonu için hazırlık yaptıklarını belirtti. Yalınbaş, “İnşallah 31 Ağustos akşamı, 1 Eylül’ün ilk saatlerinde ‘vira bismillah’ diyerek denize ilk ağlarımızı atacağız. Beş aydır bu an için hazırlanıyoruz, 30 kişilik ekibimizle denizden bereket bekliyoruz” dedi.

“Depremden Sonra Balıkçılık İçin Buralara Gelenlerin Sayısı Arttı”

Hataylı olduğunu ve beş sezondur Kocaeli’de denize açıldığını anlatan Yalınbaş, “Kış aylarında denizlerde oluyorum. Ekibimizden 20 kişi depremden etkilendi. Oradaki yaşam şartları zorlaştığı için sosyal nedenlerle insanlar gurbete gelmeyi düşünüyor. Burada çalışan arkadaşlarımızdan hala konteynerlerde ve çadırlarda kalanlar var. Depremden sonra denizde çalışmak için buralara gelenlerin sayısı arttı” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Copyright © 2021 | Bu Site WEB PAKETLERİM Tarafından Hazırlanmıştır.

googleplay
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)