Kirkbir Haber

Bekaert’taki sahte imza skandalı davalık oldu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Bekaert’taki sahte imza skandalı davalık oldu
19 Eylül 2024 - 14:41

Bekaert fabrikasının birleşmesinden sonra yaşanan sendikal kriz ve birleşme ile ilgili sorunlar bitmek bilmiyor. Birleşik Metal-İş Sendikası Kartepe ve İzmit fabrikalarının birleşmesinde firmanın yönetim kurulu başkanını imzasının sahte olduğunu tespit ettirdi. Yapılan tespit ile hazırlanan suç duyurusu dün savcılık tarafından kabul edilerek dosya numarası verildi.

HER GÜN YENİ BİR GELİŞME
Bekaert İzmit ve Kartepe fabrikalarının birleşmesinin ardından her geçen gün birleşme ile ilgili yeni sorunlar ortaya çıkmaya devam ediyor. Birleşik Metal-İş Sendikası’nın geçtiğimiz dönem imzaladığı toplu iş sözleşmesinin yürürlük süreci bitmeden sendikanın yetkisinin düşürülmesine yönelik sendikanın açtığı davalar devam ederken, fabrikada sahte imza ile yönetim kurulu kararları alındığı ortaya çıktı. Birleşik Metal-İş sendikası sahte imza ilgili yaptığı suç duyurusu savcılık tarafından kabul edildi. Suç duyurusu belgesinin yetki ve birleşme itiraz davalarına da eklenmesi bekleniyor.


İNCELEME YAPILDI

Birleşik Metal-İş Sendikası birleşme kararlarında yönetim kurulu başkanı Koen Erik M. Groodheaert’in imzasının taklit edildiğinden şüphelenmesi üzerine uzmanlara başvuruda bulundu. Birleşme kararlarının renkli fotokopileri üzerinde yapılan incelemede imzaların sahte olduğuna dikkat çekildi. Grafoloji ve Sahtecilik Uzmanı Halil Mutlu tarafından yapılan incelemede imzanın yönetim kurulu başkanına ait olmadığı ortaya çıktı.

UZMAN RAPORLADI
Mutlu’nun hazırladığı raporda, “İmzaların başlama ve bitiş hareketleri, imza başlangıcındaki oval şekillerin tersimleri, imzaların orta bölümlerinin yapıları, imzalardaki buklelerin tersimleri, imza içerisindeki “t ve h” harflerinin tersimleri ve bağlantıları, imzaların işleklik durumları, kaligrafik ve karakteristik grafolojik özellikler, yönünden aralarında farklılıklar olduğu görülmüş olup, İncelme konusu yukarıda ayrı ayrı tanımlanan belgelerde Koen Erik M. Grootheaert adına atılı olan imzaların mevcut mukayese imzalarına kıyasla Koen Erik M. Grootheaert eli ürünü olmadıkları, bu imzaların Koen Erik M. Grootheaert’in orijinal imzaları model alınarak başka bir şahıs tarafından atılmış taklit imzalar olduğu kanaatine varılmıştır” ifadelerine yer verildi.

KAMU DAVASI TALEP ETTİ
Uzman raporunun ardından Birleşik Metal-İş Sendikası suç duyurusunda bulundu. Bugün savcılık tarafından kabul edilen ve incelemeye alınan suç duyurusu ile ilgili önümüzdeki günlerde yeni gelişmelerin de yaşanması bekleniyor. Sendika, evrakta yapılan sahtecilik nedeniyle şüphelilerin cezalandırılması için kamu davası açılmasını istedi. Suç duyurusu konusu olan rapor sendikanın açtığı yetki ve birleşme davalarının dosyasına eklenmesi bekleniyor. Bu belge ile davaların seyirlerinin değişeceği düşünülüyor.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Copyright © 2021 | Bu Site WEB PAKETLERİM Tarafından Hazırlanmıştır.

googleplay
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)