Kirkbir Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kocaeli’ye ne yapsak az”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Kocaeli’ye ne yapsak az”
07 Eylül 2024 - 20:48

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli Gölcük’te yapımı tamamlanan Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinin açılış töreninde, “Kocaeli’ye 22 yılda 350 milyarlık yatırım yapıldı, Avrupa’nın en büyük çevre projesine imza atıldı” dedi.

BAKANLAR EŞLİK ETTİ

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılan 12’inci açılış bayramı pazartesi günü tamamen faaliyete geçecek olen Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nin önünde yapıldı. Sağanak yağış ve fırtınaya rağmen katılım yüksek oldu. Açılış Bayramına Erdoğan ile birlikte Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmet Bakanı Fatma Betül Sayan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Diyanet İşleri Bakanı Ali Erbaş, Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, eski Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Radiye Sezer Katırcıoğlu, Veysel Tipioğlu, Cemil Yaman, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, belediye başkanları, Cumhur İttifakı İl Başkanları katıldı.



GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılan açılış bayramı için emniyet geniş güvenlik önlemleri aldı. Açılışın yapılacağı hastane bahçesinin çevresi büyük TIR’larla kapatıldı. İzmit’ten hastanenin bulunduğu Gölcük Yüzbaşılar Mahallesi’ne kadar D-130 Karayolu üzerinde önlemler alındı. Polis noktaları oluşturuldu. Emniyet tedbirleri kapsamında hastanenin çevresinde adeta kuş uçurtulmadı. Hastaneye araçla ve yaya gelen tüm yollar kapatıldı.

,

ÜÇ KEZ ARANDILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı açılış bayramında vatandaşlar üç kez aranarak içeri alındı. Aynı güzergahta iki noktada alanın içinde ise bir noktada arama yapıldı. Aramalarda şemsiye, çakmak, ilaç, makyaj malzemeleri, kalem gibi malzemeler içeri alınmadı.

ALAN SÜSLENDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış yapacağı alan Türk bayrakları ile süslendi. Aslanım çevresine konulan bariyerlere ise açılışı yapılan hizmetlerin fotoğraflarına yer verildi. Alanın dışında kalan yerler ise AK Parti’nin flamaları ile süslendi.

SAĞLIĞINIZA DİKKAT EDİN
Alanın tamamen dolmasını ardından Erdoğan sahneye çıkmadan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu konuştu. Vatandaşların sigara içmemesini, sağlıklı beslenmesini, zararlı alışkanlıklardan uzak olmasını istedi. Temel sağlık sistemini daha iyi bir noktaya getireceklerini söyleyen Memişoğlu, sağlığın bilimini de Türkiye’ye getireceklerini söyledi.

DEPREME HAZIRLIK BEKA MESELESİ
Memişoğlu’ndan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan büyük coşkuya neden oldu. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ni Gölcüklülere armağan ettiklerini söyleyen Erdoğan, “1999 depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. 6 Şubat depreminde depreme hazırlıklı olmanın beka meselesi olduğunu gördük. Genel ve yerel seçimlerinde bir kez daha gördük ki Gölcük ve Kocaeli yanımızda.”



350 MİLYAR LİRA YATIRIM

“Kocaeli’ye bugüne kadar yaptığımız yatırımlar 350 milyar lirayı buluyor. Sadece Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın yatırımları 78 milyarı buldu. Kuzey raylı sisteminin ihalesini haziran ayında yaptık. Bu projeyi 2028 yılında hizmete açacağız. Gebze Metro hattını da 2025 yılının sonunda tamamlayacağız. Kocaeli’ni raylı sistemle donatacağız. Üretimin üssü olan Kocaeli’ye ne yapsak az. Bugün 149 hizmeti açacağız.”

NEREDE O ÇEVRECİLER

İzmit Körfezi’ni temizliyor ve eski günlerine kavuşturacağız. Avrupa’nın en büyü çevre yatırımı. Projenin toplam maliyeti 2,5 milyar dolar değerinde. İzmir Körfezi’nin almadığı pislik İzmit’te yok. Gezi olaylarında 3-5 ağacın yeri değişti diye aylarca sokak eylemi yapanlar İstanbul boğazındaki yalana karşı seslerini dahi çıkarmıyorlar. Çevre diyerek ders verenlerin hiç biri ortada yok. İzmir Körfezi’ndeki kirliliği kimse görmüyor.

SAĞLIĞA 18 MİLYAR
Şehir Hastanesi kalitesinde yapılan Gölcük Devlet Hastanemiz 300 yatak, 68 polikliniği ile devreye alıyoruz. 50 yataklı AMATEM ve ÇEMATEM’i de hizmete alıyoruz. 22 yıl içinde Türkiye’nin dört bir yanında hastanelerimizle hizmetinizdeyiz. Sağlık alanında Kocaeli’ne 18 milyar liralık yatırım yaptık. Şehriniz için şu anda yapım aşamasında olan 28 yatırım var. Bu yatırım başkalarını rahatsız ediyor. Derince hastanesi ve diğer hastanelerin kapanacağını söylediler. Ama o hastaneler bugün ilçelerine hizmet veriyorlar.

BUGÜN MUTLUYUM
14-28 Mayıs seçimlerinde vatandaşlarımız yetkiyi bize verdiler. Yüzde 52 oy oranı ile Türkiye’yi yönetmeyi bize verdiler. Bugün 16 ayı geride bıraktık. Bugün mutluyum. Rahmetli Necati Çelik kardeşimin adını taşıyan bu hastaneyi sizin emrinize veriyorum. Laf üstüne laf koymaya değil taş üstüne taş koymaya devam edeceğiz.”

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Copyright © 2021 | Bu Site WEB PAKETLERİM Tarafından Hazırlanmıştır.

googleplay
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)