Kirkbir Haber

EĞİTİM VE AHLAK YOKSA TÜRKİYE’DE YOK OLUR

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
EĞİTİM VE AHLAK YOKSA TÜRKİYE’DE YOK OLUR
HAKAN ELYILDIRIM( haberkirkbir@gmail.com )
17 Eylül 2024 - 11:09

EĞİTİM VE AHLAK YOKSA TÜRKİYE’DE YOK OLUR

Bir ülkeyi yok etmek istiyorsan, eğitimini yok/b.k etmelisin.
Bugünkü yazımı hazır okullar açılmışken, biraz eğitim biraz da Ahlak konuları üzerine yazmak istedim.
AKP iktidarı süresince yani 23 yıldır, eğitim sistemiyle en az 23 defa oynandı. Öyle bir hale getirildi ki, her sene müfredat belirlenirken, Milli Eğitim Bakanından açıklama beklenir oldu. Bu hale AKP iktidarı getirdi demiyorum. Onların öncesinde de farklı değildi, hatta daha berbattı. Eğitime yatırım neredeyse hiç yoktu.
Milli Eğitim Bakanı 2024 – 2025 yılı için de bir açıklama yaptı ki, evlere şenlik. OKULLARDA, MATEMATİKTE İNTEGRALİ KALDIRDIK.”
Bunu bir seçim yatırımı gibi sunmalarına anlam veremiyorum. Matematiğin en önemli kavramlarından biri olan İNTEGRAL’i kaldırmak ne demek?
Bu tamamen akıl tutulması, zeka seviyesi düşük gençlik yetiştirme projesidir.
Gelelim AHLAK konusuna!
Ben 53 yaşıma geldim. Çocukken, rahmetli babama çok kızardım. Büyüklere saygı, büyükler konuşurken araya girme, topluluk içinde yüksek sesle konuşup başka insanları rahatsız etme, akşam ezanı okunduğunda evde ol, sofraya herkes eksiksiz oturmak zorunda, yemeğini yiyeceğin kadar al ve bitirmeden kalkma, küçüklere, hayvanlara, ağaca, yeşile doğaya saygılı olacaksın. Sokağa hele bir çöp at, tükür bak neler oluyor. Bir ortamda oturuyorsan bir büyüğün geldiğinde toparlanacaksın.
Bu bunlar gibi daha binlerce ahlak ve görgü kuralı için rahmetli babama ve canım anneme çok kızardım. Ancak şimdi ellerini ayaklarını öperim. İyi ki beni bu saygı ve sevgi ile büyütmüşler. Beni tanıyan herkes gösterdiğim saygı ve ahlakım yüzünden sever ve takdir ederler.
İşimin gücümün büyümesinde, dostluklarımın sağlam temelli ve uzun süreli olmasının temelinde aldığım ahlaki yetiştirilme kuralları vardır.
Okullarda, anaokulundan itibaren AHLAK dersi müfredata alınmalıdır. Ancak bu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi olarak değil. Sadece AHLAK dersi olarak verilmelidir. Çok kıymetli profesörlerimiz var. Harika bir AHLAK dersi kitap serisi hazırlanabilir.
Anaokulundaki çocuğun alabileceği, sofra adabı, arkadaşının oyuncağına davranışı vs. İlkokul çocuğuna göre 4 senelik seviyeye göre 4 kitap, ortaokul ve liseye göre de aynı şekilde toplamda 13 kitaplık bir AHLAK dersi müfredatı oluşturulmalıdır.
Ahlaki temelleri sağlam olan milletin, eğitimi de düzgün gelişir. Ahlakın temel niteliklerini gençliğine doğru empoze edersen, o gençlik dik durur, yıkılmaz. Yaşlısına, gencine, çocuğuna ve ülkesine sahip çıkar.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Copyright © 2021 | Bu Site WEB PAKETLERİM Tarafından Hazırlanmıştır.

googleplay
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)