Kirkbir Haber

Kocaeli’de 7 ortaokulda Almanca dersleri başlıyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Kocaeli’de 7 ortaokulda Almanca dersleri başlıyor
04 Eylül 2024 - 14:05

Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürdürdüğü “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli” projesi kapsamında Kocaeli’den 7 ortaokul pilot uygulama noktası olarak seçildi. Buna göre 5. sınıf öğrencileri, İngilizce dersinin yanı sıra haftada 2 saat Almanca dersi de görecek.

BU YIL 6. SINIFLAR DA DAHİL EDİLDİ

2023-2024 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli” projesi kapsamında pilot uygulama olarak 26 ildeki 32 okulda, ortaokul 5. sınıf seviyesindeki 2 bin 999 öğrenciye İngilizce’nin yanı sıra Almanca dersi de verilmişti. 9 Eylül’de başlayacak yeni eğitim yılında ise projenin kapsamı genişletilerek bakanlık tarafından illere yeni kontenjanlar verildi. Geçen yıl pilot belirlenen 32 okulun 5. sınıflarında başlatılan proje, bu yıl bazı okullarda 6. sınıfları da kapsayacak.

14 SAAT İNGİLİZCE, 2 SAAT ALMANCA
Buna göre 81 ildeki 300 okulda uygulanacak projeyle 5. sınıf öğrencileri haftalık 40 ders saatinde 14 saat İngilizce’nin yanı sıra 2 saat de Almanca dersi alacak. Proje kapsamında Kocaeli’de seçilen pilot okullar da duyuruldu. Derince Bekir Sıtkı Özer Ortaokulu, Gebze Şehit Ömer Can Açıkgöz Kız Anadolu İmam Hatip Ortaokulu, Gölcük Değirmendere Atatürk Ortaokulu, İzmit Atatürk Ortaokulu, Kandıra Tasvire Hurşit Güneş Ortaokulu, Karamürsel 4 Temmuz Şehit Hüseyin Güldal Ortaokulu ve Körfez Yarımca Ortaokulu’nun 5. sınıf öğrencileri, İngilizce dersinin yanı sıra Almanca da öğrenecek.

MATERYALLER ÜCRETSİZ
Model kapsamına dâhil olan öğrenciler, öğretmenler, idareciler ve veliler ile yapılan görüşme ve anket sonuçlarının ardından gelen talepler üzerine eğitim modelinin 300 okula çıkarılmasına karar verildi. Bu modelle Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda 4 temel dil becerisini kalıcı hâle getirmek amaçlanıyor. Öğrencilerin dil becerisinin yanı sıra kültürel farkındalık ve etkili iletişim becerileri de kazanacağı eğitim modelinde kullanılacak özel materyaller öğretmenlere ve öğrencilere ücretsiz temin edilecek.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Copyright © 2021 | Bu Site WEB PAKETLERİM Tarafından Hazırlanmıştır.

googleplay
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)