Kirkbir Haber

MESEM Vurgununda İki Müdüre İhraç Kararı!

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
MESEM Vurgununda İki Müdüre İhraç Kararı!
04 Eylül 2024 - 13:35

Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) projesinde yaşanan yolsuzluk iddiaları kapsamında, Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Kurulu’nun yürüttüğü soruşturma sonucunda İzmit Kuruçeşme Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Rumeysa Şen ve Müdür Yardımcısı Selda Karakaş, meslekten ihraç edildi.

Vurgun İddiaları Gündeme Oturdu

Eski Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer döneminde, ara eleman açığının kapatılması amacıyla başlatılan MESEM projesi, büyük yankı uyandıran yolsuzluk iddiaları ile gündeme geldi. Proje kapsamında, firmalara çırak başına asgari ücretin üçte ikisi kadar ödeme yapılırken, İzmit Kuruçeşme Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 8 buçuk aylık ustalık telafi eğitimi programı için 22 bin çırak kaydedildiği öne sürüldü.

Usulsüz Kayıtlar ve Para Aktarımları

İddialara göre, kimlik numaraları ile usulsüz olarak kayıt yapılan öğrencilere ders veriliyormuş gibi gösterildi ve buradan elde edilen paralar, Okul Müdürü Rumeysa Şen ve Müdür Yardımcısı Selda Karakaş’ın işbirliği ile çeşitli hesaplara aktarıldı. Bu usulsüzlükler nedeniyle, Milli Eğitim Bakanlığı Disiplin Kurulu tarafından yürütülen soruşturma sonucunda, MESEM vurgununun başrolündeki bu iki isim meslekten ihraç edildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Copyright © 2021 | Bu Site WEB PAKETLERİM Tarafından Hazırlanmıştır.

googleplay
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)