Kirkbir Haber

Van’da skandal: İmam ve astsubay arasında para karşılığı ilişki iddiası ülke gündemine oturdu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Van’da skandal: İmam ve astsubay arasında para karşılığı ilişki iddiası ülke gündemine oturdu
09 Eylül 2024 - 12:46

Astsubay G.K. ile imam İ.S. arasında geçti. Olayda, ‘para karşılığı cinsel ilişki’, ‘taciz’, ‘gasp’ ve ‘darp’ iddiaları, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. İmam İ.S.’nin ve astsubay G.K.’nin birbirini suçladığı bu olayda, ifadelerdeki çelişkiler, soruşturmanın seyrini daha da karmaşık hale getirdi.

Van’da meydana gelen olayda, Gevaş İlçe Jandarma Komutanlığı’nda görev yapan Jandarma Astsubay G.K.’nin, bir imamla yaşadığı ilişki ve sonrasında gelişen olaylar büyük yankı uyandırdı. Gazete Duvar muhabiri Kadir Cesur’un haberine göre; kadın astsubay G.K., imam İ.S. ile para karşılığı cinsel ilişki yaşadı, ancak ödemesini alamayınca imamı dövdürerek gasp etti. Bu iddialar üzerine kadın astsubay ve iki askeri personel tutuklandı.

Görüntülerde imam İkram S.’nin darp edilmiş hali dikkat çekerken, kadın astsubay Gül K. ise iddiaları reddetti ve imamın kendisini taciz ettiğini savundu. G.K., “İmam alkollüydü, beni taciz etti” diyerek suçlamaları yalanladı.

Olayla ilgili çıkan haberlere göre, imam İ.S. ile astsubay G.K. arasında bir sevgililik ilişkisi bulunuyordu. İmam, cinsel ilişki teklifinde bulunduktan sonra, kadın astsubayın bu teklif karşılığında para talep ettiği, ancak imamın ödeme yapmadığı iddia edildi. Bu gelişmenin ardından G.K., emrindeki jandarma uzman çavuşlara imamı darp ettirdi ve imamın hesabındaki 58 bin 838 TL’yi başka bir hesaba aktarttırdığı öne sürüldü.

Ancak hem kadın astsubayın hem de imamın verdiği ifadelerde, ‘para karşılığı cinsel ilişki’ ya da bu ilişkiden kaynaklı bir alacak-verecek meselesinin yer almadığı belirtildi.

Avukat Bayık: “İlişki Karşılığı Para İddiası Yok, Haberler Tek Taraflı”
Van’da, Jandarma Astsubay G.K. ile imam İ.S. arasında yaşanan olaylara dair çıkan haberler üzerine, astsubay G.K.’nin avukatı Osman Bayık önemli açıklamalarda bulundu. Bayık, müvekkilinin ve imamın ifadelerinde “para karşılığı cinsel ilişki” gibi bir iddianın yer almadığını vurguladı ve medyada çıkan haberlerin tek taraflı olduğunu belirtti.

Avukat Bayık, “Yazılan haberler, yalnızca imamın ifadelerine dayanarak oluşturuldu ve bu durum müvekkilim hakkında haksız bir linç kampanyasına yol açtı. Olayın tek taraflı ele alınmaması gerekiyor. Müvekkilim, yeni boşanmış ve çocukları olan bir kadındır. Ancak bu tarz haberlerin ardından ‘eskort astsubay’ şeklinde nitelendirilmesi son derece yanlıştır ve bu algı yaratılmamalıdır” dedi.

İmamın İfadeleri Çelişkili
Van’da yaşanan olayda, imam İ.S.’nin iki farklı zamanda verdiği ifadeler arasındaki çelişkiler dikkat çekti. İ.S., 29 Ağustos 2024 tarihinde ilk olarak saat 02.40’ta Timar Jandarma Karakol Komutanlığı’nda ifade verdikten sonra, aynı gün saat 15.10’da Merkez Jandarma Komutanlığı’nda ikinci bir ifade verdi. Ancak her iki ifadede yer alan beyanlar birbirinden tamamen farklı.

İmam İ.S., ilk ifadesinde Bitlis’in Ahlat ilçesinden Van’a doğru seyir halindeyken yolda tanımadığı bir kişiyi aracına aldığını, bu kişinin isteği üzerine Edremit ilçesinden de ‘tanımadığı bir kadını’ (G.K.) aldıklarını, tehdit edildiği için arabasını tenha bir yere çekmek zorunda kaldığını ve burada sonradan dahil olan bir kişinin de gelmesiyle darp ve gasp edildiğini iddia etti.

Ancak, İ.S.’nin aynı gün verdiği ikinci ifade bu anlatımla çelişiyor. İkinci ifadesinde, G.K. ile sosyal medya üzerinden tanıştığını, kadının kendisini ‘Esra’ ismi ile tanıttığını ve kendisinin teklifi üzerine Edremit ilçesinde buluştuklarını belirtti. İ.S., daha sonra G.K.’yi evine bırakmak üzere yola çıktıklarını ve Erciş yolunda üç kişi tarafından darp ve gasp edildiğini söyledi.

Kadın astsubay G.K.’nin avukatı Osman Bayık, imamın bu çelişkili ifadelerine dikkat çekerek, “Bakın, imamın iki farklı ifadesi var. İki ifade arasında sadece 12 saatlik bir fark var. Bu süre içinde ikinci kez ifade vermek zorunda hissetmiş ve anlatımları arasında ciddi çelişkiler bulunuyor. Bu bile başlı başına olayın farklı bir boyutunu ortaya koyuyor. Biz de bugün müvekkilim adına cinsel saldırı, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve tehdit nedeniyle suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Astsubay G.K.’nin İddiası: “Cinsel Saldırı Girişiminde Bulundu”
Van’da yaşanan skandal olayda, Jandarma Astsubay G.K., imam İ.S.’nin kendisine cinsel saldırı girişiminde bulunduğunu iddia etti. G.K., verdiği ifadede, İ.S. ile iki yıldır sosyal medya üzerinden görüştüğünü, bu süreçte Van ve Tatvan’da toplam iki kez buluştuklarını söyledi. Son olarak Edremit’te bir araya geldiklerinde ise İ.S.’nin alkol aldığını ve kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu belirtti. G.K., bu esnada iki askeri personel arkadaşının ve bir sivilin müdahalesiyle kurtarıldığını ifade etti. Ayrıca, imamın hareketlerinden şüphelendiği için konum bilgisini bu kişilere kendisinin gönderdiğini ekledi.

Avukat Bayık: “Müvekkilimin Darbedildiğine Dair İki Rapor Var”
Astsubay G.K.’nin avukatı Osman Bayık, müvekkilinin üzerine atılan suçlamaları reddederek, olayda bir para alışverişi gerçekleştiğini ancak bunun cinsel ilişki karşılığı olmadığını vurguladı. Bayık, “Evet, ortada bir para gönderme durumu var, ama bunun müvekkilimle ilgisi yok. İfadelerde de cinsel ilişki karşılığında bir para talebi olduğu gibi bir durum bulunmuyor. Söz konusu para, olayda adı geçen bir sivil kişi tarafından iade edildi. Müvekkilimin darbedildiğine dair iki ayrı sağlık raporu da mevcut” dedi.

Bu gelişmelerin ardından, imam İ.S.’nin şikâyeti üzerine başlatılan soruşturma sonucunda, astsubay G.K. ve ikisi jandarma personeli olmak üzere toplam dört kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
REKLAM ALANI

(336x280px)

Anasayfa Sağ Bloka Esnek veya Sabit ölçülerde SINIRSIZ reklam alanını şablon olarak ekleyebilirsiniz. Şuan örnek olarak sadece 2 reklam kullanıldı.

Copyright © 2021 | Bu Site WEB PAKETLERİM Tarafından Hazırlanmıştır.

googleplay
error

Enjoy this blog? Please spread the word :)